Karpervissen in Frankrijk : De voordelen van de vis in de herfst

Published On 27-04-2015 | Karpervissen in Frankrijk

Op zo goed als alle wateren neemt de zichtbaarheid toe naar gelang de watertemperatuur daalt. Dit betekent dat de vissers, maar ook de karpers een beter zicht hebben. Heel wat spots zijn opeens vanuit de boot met het blote oog zichtbaar en overdag kan zo makkelijk de bodem structuur bestudeerd worden. De montages kunnen op deze manier makkelijk en precies uitgelegd worden.

 

Ook mosselbanken en een modderbodem waar Tubifex (slingerworm) zich graag ophoudt kunnen als interessante stekken in aanmerking komen. De Karpervissen in Frankrijk komt regelmatig op deze plekken voorbij voor het azen. Deze hotspots die we net beschreven, zijn niet alleen in de herfst ware “karpermagneten”, maar kunnen in principe heel het jaar door als hot spots gezien worden. De herfst biedt naast een fantastisch natuurlijk schouwspel, veel rust en optimale vooruitzichten voor het vangen van een dikke vis. Wie een grote herfstkarper vangen wil, moet zijn tactiek van de zomer in elk opzicht veranderen. Hier zijn de belangrijkste tips samengevat.

In de herfst zijn afgestorven takken of wierbedden de uitverkoren hotspots. Daar vinden de vissen genoeg voedsel en voelen ze zich beschermd. Bij warmere Westen wind zijn baaien – waar deze wind op staat – ook interessant omdat de Karpervissen in Frankrijk daar van de laatste kracht van de zon kan genieten. Steen-, algen- en wierformaties en takken zorgen voor kreetjes, slakjes en andere ongewervelde diertjes waar karper graag op aast.

Karpervissen in Frankrijk zien bij helder water makkelijker opgespannen lijnen, markers en glimmende haken – een ervaren vis zal hiervoor snel uit de buurt gaan. Je materiaal perfect camoufleren is dus een must in de herfst. Het gebruik van onzichtbare fluorcarbon leaders, lood dat stenen nabootst en karperhaken met teflon coating zijn dan aangeraden. Ook het aas kan het best in onopvallende donkere kleuren aangeboden worden.

Dit zorgt er ook voor dat je boilies minder makkelijk door watervogels gevonden kan worden. Boilies met een flavours met een hoog vetgehalte zijn in koud water geen goede keuze omdat ze in deze omstandigheden langzaam oplossen. Terwijl deze vettere boilies voor de zomer maanden zeer succesvolle zijn, bieden ze tijdens de koudere maanden van het jaar geen garantie op een mooie vangst.

Like this Article? Share it!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *